kast van Hoop

Duurzaam Dutch Design

Dit meubel is voortgekomen uit een opdracht waarin ik de beeldende aspecten van een emotie heb vertaald naar een meubel. Bij dit meubel ben ik van de emotie hoop uit gegaan en dacht ik aan de volgende beeldende aspecten:

Open, gedraaid, verweven, gebogen, organisch, contrast en minimalistisch. Vervolgens ben ik deze aspecten simpelweg gaan schetsen en proefjes gaan maken met fineer. Na een paar sessies kwam ik op deze vorm uit en besloot ik hem in het groot te gaan maken en gaandeweg verder uit te denken. hopend op een mooi resultaat, wat weer goed bij de gedachte van dit meubel past.

Het resultaat is een unieke kast die als het ware ”zweeft” tussen het plafond en de vloer. Hij is van elke kant anders maar toch open en wekt de indruk dat het de inhoud beschermt. Er is een variant van essenhout met noten accenten, en een variant van notenhout met messing accenten. Meerdere hout-en vorm combinaties zijn mogelijk.

Neem een kijkje op de Facebook pagina voor een making of film!

Prijs op aanvraag.

« 1 van 11 »
« 1 van 9 »