‘’Goede Middag, ik wil graag een tafel voor 2 reserveren voor vanavond.’’

  • Ja hoor dat is geen probleem, welke tijd kan ik noteren?

‘’ 18.00 uur als dat kan graag, oh en ik neem zelf de biefstuk mee als dat mag.’’

  • Sorry?, meneer dat is helaas niet mogelijk. Wij bereiden uitsluitend onze eigen kwalitatieve producten. Wij willen u immers een heerlijke maaltijd bezorgen.

‘’ Oh oké, dat is jammer, dan moet ik eerst even overleggen met mijn vrouw. Bedankt voor de info.’’

Vreemd hé? Zoiets zal je waarschijnlijk gek vinden en hopelijk komt het weinig voor. Gek genoeg krijg ik deze vraag wel vaker als het om meubels gaat. Of ik IKEA kasten wil aanpassen en zelf van mooie fronten wil voorzien – daar begin ik dus niet aan.

Net zoals de restaurant eigenaar zijn of haar ingrediënten van hoge kwaliteit inkoopt omdat hij de gasten een heerlijke diner en avond wil bezorgen, kies ik ervoor om de meubels van een hogere kwaliteit materiaal te maken. Materialen waarin ik vertrouwen heb dat deze lang goed en mooi zullen blijven.

Als ik bijvoorbeeld een kast op maat maak onder een schuine kap of in een nis, is de kans groot dat deze jaren, of misschien zelfs bij de nieuwe bewoners van het huis zal blijven staan. Met mijn oog voor duurzaamheid wil ik dan natuurlijk graag dat de kast die tijd meegaat. Tevens probeer ik de kast zoveel mogelijk zo te bouwen dat het uiterlijk van de kast gemakkelijk vervangen kan worden indien dat gewenst is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een heel ander uiterlijk als je er op uit gekeken bent en is de kast weer helemaal naar wens!

De romp is dan nog in top conditie, duurzaam dus!

Mocht het onwaarschijnlijke toch gebeuren en je wilt een meubel zoals hierboven een andere kleur/uiterlijk geven, dan kan dat zonder problemen!

Een andere reden dat ik de meubels geheel zelf maak is omdat met standaard kasten vaak de ruimte lang niet optimaal benut kan worden. De kans is klein dat de ruimte tussen de muren waar je een kast zou willen precies 2400 mm is. Én dan moeten de wanden ook nog perfect haaks en recht zijn. Dit zou een droom zijn voor vele meubelmakers echter is dit helaas nooit het geval. Als de keus dan beperkt is door de standaard maten van de kasten houdt je dus vaak veel ruimte over, zonde!

Een maatwerk kast volledig passend en in een modern, zwart eiken uitvoering. Optimaal gebruik van de ruimte en het uiterlijk is dus aanpasbaar!

Het voordeel van maatwerk is ook dat er details aangebracht kunnen worden waardoor het ook zichtbaar wordt dat het maatwerk is. Zoals materiaal overgangen, bepaalde aansluitingen of de plankdragers. Hieronder is een foto te zien van het type plankdrager dat ik gebruik.

Door gebruik te maken van messing spreid moffen die in het materiaal zitten krijg je een mooi detail i.p.v. dat je in een gat kijkt. Een chique combi samen met de plankdrager!

Ik help je graag aan een nieuw maatwerk meubel helemaal naar wens zodat je er jaren van kan genieten. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op!

Leave A Comment